Домашно филе с пушен привкус

16/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг бонфиле
  • морска сол - 500 г
  • чесън - 10 г брашно
  • черен пипер - 10 г
  • кимион - 10 г млян
  • червен пипер - на вкус
  • червен пипер - 10 г пушен
  • чубрица - на вкус
  • риган - на вкус
  • подправки - 1 - 2 щ. за пържоли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахваме мазнината от месото и го подравняваме, ако е нужно.

След това го прехвърляме в подходящ съд и го натъркваме щедро с морска сол. В този вид свинското трябва да остане поне едно денонощие.

После го поставяме във вода, подкислена с оцет, която трябва да го покрива.

Нека се кисне така поне половин час. След това плакнем месото и го покриваме със смес от указаните подправки.

Пробиваме месото и през него прекарваме връвчици. Окачваме го на достатъчно сухо и проветриво място. След десетина дни би трябвало да е готово.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар