Домашно чесново хлебче с розмарин и зехтин

16/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"По-хубаво от домашното няма. Това лесно и вкусно домашно хлебче трябва да намери задължително място на трапезата ви."
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо905
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме половината от брашното и го поставяме в дълбок съд. Разтваряме маята в топлото мляко и водата. Прибавяме към нея солта, зехтина и захарта. Отделно погасяваме содата в киселото мляко и се оставя настрана за няколко минути.

В средата на брашното правим отвор и в него се изсипват смесите с кисело мляко и мая. Бърка се и в процеса на замесване на тесто се добавя постепенно от заделеното брашно. Даваме време на тестото да бухне и след това го оформяме като хлебче с разрези.

Отделно в тиган се загрява зехтин заедно с подправките за поръсване /без шарената сол/. С получената ароматна мазнина се маже хлебчето и се пече в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Готовото хлебче се поръсва с шарена сол.
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар