петък, 12 февруари

Маслено тесто за пай

От ИларияМастър Шеф / Автор05/05/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Маслено тесто за пай
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо32 064
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата86
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • масло - 100 г краве
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Маслено тесто за пай

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.5 от 15 Гласа

Отзиви (5)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Jolie_
Ирина Андреева Jolie

2016-01-08, Оценка 5.0 от 5 за Маслено тесто за пай

Много често го приготвям :)
1
1
Отговор
м.христова

2013-06-30, Оценка 3.0 от 5 за Маслено тесто за пай

По всяка вероятност в описанието е допусната грешка и вместо ванилия е написано бакпулвер.
0
1
Отговор
Дани

2013-04-21, Оценка 4.0 от 5 за Маслено тесто за пай

В тестото за пай наистина не се слага бакпулвер. Виждам, обаче, че в продуктите, които си дала няма бакпулвер. Дали в начина на приготвяне си допуснала грешка? Моля, да напишеш като коментар коректния начин за приготвяне или поне къде има допусната грешка!
0
0
Отговор
Пайката

2013-04-02, Оценка 4.0 от 5 за Маслено тесто за пай

Не бива да има бакпулвер!!!!!! Ще се надигне и ще се развали
0
0
Отговор
пай

2012-09-08, Оценка 2.0 от 5 за Маслено тесто за пай

В тестото за пай не трябва да се слага бакпулвер. То не трябва да бухва и точно за това преди печене се дупчи с вилица и се слагат зърната боб.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Маслено тесто за пай. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни категории за Маслено тесто за пай. Изпробвани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки за готвенето на Маслено тесто за пай в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.