Маслено тесто за пай

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
05/05/2011
"Знаете ли как да приготвите перфектния пай? Започнете от тестото"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо35 881
  • Преглеждания за месеца765
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • масло - 100 г краве
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета

Приготвяне на Маслено тесто за пай

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.6
Общо 16 гласували
5 12
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Много често го приготвям :)
0
0
м.христова
30.06.2013 17:04
По всяка вероятност в описанието е допусната грешка и вместо ванилия е написано бакпулвер.
1
1
Дани
21.04.2013 14:16
В тестото за пай наистина не се слага бакпулвер. Виждам, обаче, че в продуктите, които си дала няма бакпулвер. Дали в начина на приготвяне си допуснала грешка? Моля, да напишеш като коментар коректния начин за приготвяне или поне къде има допусната грешка!
0
1
Пайката
02.04.2013 09:55
Не бива да има бакпулвер!!!!!! Ще се надигне и ще се развали
0
0
пай
08.09.2012 01:55
В тестото за пай не трябва да се слага бакпулвер. То не трябва да бухва и точно за това преди печене се дупчи с вилица и се слагат зърната боб.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с