Маслено тесто за пай

05/05/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Знаете ли как да приготвите перфектния пай? Започнете от тестото"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 467
  • Преглеждания за месеца601
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.подобни рецепти тук

5 12
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ирина Андреева Jolie
Много често го приготвям :)
0
0
м.христова
м.христова
30.06.2013 17:04
По всяка вероятност в описанието е допусната грешка и вместо ванилия е написано бакпулвер.
2
2
Дани
Дани
21.04.2013 14:16
В тестото за пай наистина не се слага бакпулвер. Виждам, обаче, че в продуктите, които си дала няма бакпулвер. Дали в начина на приготвяне си допуснала грешка? Моля, да напишеш като коментар коректния начин за приготвяне или поне къде има допусната грешка!
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв