Козунак с конци и месене в хлебопекарна

16/01/2016
ваня адърскаот ваня адърскаНовак
"Знаете ли, че перфектен козунак на конци може да приготвите и с помощта на машината за печене на хляб "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции1 козунак
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 071
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване)
  • захар - 150 грама кристална
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 80 мл
  • мая - 20 грама прясна
  • брашно - 550 - 600 грама тестото трябва да е меко, но да не лепне на пипане
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1 лимони
  • стафиди
  • орехи
  • сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса.

Второ месене - 15 мин. Второ втасване - 30 мин.

След това идва ред на оформянето. Аз разделям на две топки.

Всяка топка разделям на четири дълги фитили. В два от тях слагам сладко и завивам. Сплитам четирите фитила на плитка.

Поставям във форми за печене и оставям във фурната на 50 гр за 15-20 мин за трето втасване.

Намазвам с белтък отгоре и поръсвам захар.

Пека на 160 гр. за около час, но все пак проверявам с клечка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар