Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Бейби рулца Стефани с топено сирене и гъбен сос

Бейби рулца Стефани с топено сирене и гъбен сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Бейби рулца Стефани с топено сирене и гъбен сос
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • кимион - 10 г
  • черен пипер - 10 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • топено сирене - 80 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
  • за соса
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • гъби - 250 г пресни
  • лук - 1 глава
  • копър - 2 - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - от печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обединяваме каймата с подправките и магданоза. Размесваме я и я оставяме настрана. Наситняваме предварително сварените моркови и яйца, а също и киселите краставички. Топеното сирене също надребняваме.

Взема се част от каймата и се поставя върху дъска. Притиска се, за да стане равен слой, в чиято среда се поставя по малко от плънката. Завива се на малко руло, което се поставя в намаслена тава.

По същия начин се подхожда с останалата кайма и плънка. Когато всички рулца са в тавата, наливаме при тях водата. Яденето се пъхва в загрята на 200 градуса фурна. Десетина минути преди да бъдат извадени от печката, се отделя сосът, който се е получил при тяхното готвене.

Отделно се запържват в масло лук и гъби. Ако е останало от плънката, се добавя при тази смес. После се добавя копър и още подправки.

В друг съд се прави смес от кисело мляко, брашно и прясно мляко. Налива се и бульонът, който заделихме по-рано. Получената смес се сипва при гъбената смес. Сосът се държи на огъня, докато се посгъсти. След това с него се поливат рулцата. Връщат се обратно във фурната и се допичат десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: