Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешката супичка на прабаба ми

Пилешката супичка на прабаба ми

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Пилешката супичка на прабаба ми
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 5 стръка
  • керевиз - 2 стръка
  • за застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме пилешкото месо и го поставяме да ври с около 2.5 литра вода и малко сол. Докато се готви се отпенва. Нарязваме лука, морковите и картофите на дребно и ги прибавяме в бульона.

След това се влагат и настърганите домати. Поръсва се със сол и черен пипер и се държи на котлона, докато всички съставки се сготвят. Пет минути преди супата да се махне от огъня, се допълва с фиде.

После се поръсва с магданоз и керевиз. Когато яденето спре да ври, в него се добавя застройка от разбити яйца, мляко, брашно и малко от супата.

Застройката се налива на тънка струя в тенджерата, като се бърка. Супата се сервира, преди да е изстинала напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: