Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Огретенова мусака с кълцано месо

Огретенова мусака с кълцано месо

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
Огретенова мусака с кълцано месо
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 300 г настърган
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - 2 стръка
  • чубрица - 1 - 2 щ.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скълцания лук в олиото и към него прибавяме наситненото месо. Към тази смес се слагат и нарязаните на дребно картофи. Прибавят се още рендосаните моркови и небелените скилидки чесън.

Всичко се разбърква и щом поомекне, към него се слага надробеното сирене. Овкусява се с подправки и се прехвърля в намаслена тава. Долива се 1 ч.ч. вода и се пече в загрята фурна до сгъстяване на соса.

Междувременно се прави сос, като брашното се запържва в масло и към полученото се добавят двата вида мляко. Когато сместа заври, се отстранява от котлона.

Към нея се прибавят разбитите яйца и рендосания кашкавал. Ръси се с подправки и се излива върху яденето във фурната. То се връща обратно и се пече до образуването на апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: