Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени червени чушки по градинарски

Пълнени червени чушки по градинарски

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
Пълнени червени чушки по градинарски
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • картофи - 1 бр. малък
  • зеленчуци - 200 г с царевица и грах
  • кайма - 250 г телешка
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • кимион
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 7 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • чубрица - 1 щ.
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - за запръжка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скълцания лък в мазнината и прибавяме рендосания морков, надребнения домат и каймата. Когато поомекнат, в сместа се поставяме още зеленчуковия микс, ориза и подправките.

Наливаме близо 700 мл вода. Щом течността се усвои от ориза, сваляме сместа от огъня и я използваме за пълнене на чушките.

Напълнените чушки запушваме с парченца картоф и ги редим в намазнена тава. Наливаме вода, която да стига до половината на продуктите и печем в загрята на фурна.

Щом течността заври, я отстраняваме и заделяме в друг съд. Чушките пък оставяме да придобият приятна коричка.

През това време правим сос. В тенджерка поставяме олио и запържваме брашно на слаб огън. След това го разреждаме със соса от чушките.

Накрая добавяме смес от три разбити жълтъка и двата вида мляко, като това става на тънка струя и при непрекъснато бъркане.

Държим на печката, докато сместа се сгъсти. След това я овкусяваме с подправки и поднасяме към вече готовите чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: