Шкембе чорба с кисело мляко

02/04/2011
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"В някои краища на страната смятат, че истинската шкембе чорба се приготвя задължително с кисело мляко. И въпреки че вкусът се различава от този, на класическата шкембе чорба, приготвена с прясно мляко, си заслужава да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо86 177
  • Преглеждания за месеца1727
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 600 г
  • яйца - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - на вкус
  • червен пипер - лют
  • олио - 120 мл

Начин на приготвяне

Неизчистеното шкембе се попарва във вряща вода за 3 минути и веднага с кухненски нож се остъргва вътрешната страна на шкембето. След това се изчиства и външната страна, като се измиват зацапаните места или се изчистват с нож заедно с ципата. Шкембето отново се измива и се слага в тенджера с със студена вода и се вари на силен огън около около 2 часа и половина.

Свареното шкембе се изважда и се нарязва на парчета. В съд се разбиват жълтъците и киселото мляко. Преместват се на огъня и се бъркат непрекъснато до кипване. Добавят се бульонът и нарязаното шкембе, овкусява се със солта. Шкембето с кисело мляко се вари още около 10 минути. В отделен тиган се запържва олиото с червения пипер и се залива върху готовото шкембе.

Поднесете чорбата с подправка от счукан чесън с оцет и лют червен пипер.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 13
4 6
3 6
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Албена Асенова-Писева
В моя край се прави с прясно мляко.
0
0
kat
kat
10.12.2015 17:08
I nai nakraia porasvam s 4er piper i dgogen
2
2
Ваня
Ваня
28.08.2014 12:33
Здравейте,тази рецепта е великолепна.Аз вече я изпробвах и си изненадах от себе си.Никога не съм могла да направя шкембе чорба,а мисля ,че готвя мн. добре.БЛАГОДАРЯ!!!!!
5
3

Виж всички коментари или напиши такъв