Гъби в сос от топено сирене, ананас и карамелизиран лук

16/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • захар - 1 с.л
  • балсамов оцет - 1 с.л светъл
  • масло - 30 г
  • топено сирене - 180 г
  • бяло вино - 30 мл
  • ананас - 3 - 4 шайби от консерва + 2 - 3 с.л. от сока
  • копър - 2 стръка пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки филийки и го разделете на полумесеци. Загрейте маслото в тиган и запържете лука до златисто. Добавете захарта и разбъркайте.

Щом лукът започне да се карамелизира, добавете балсамовия оцет и виното. Гответе до редуциране на течността. В отделен съд запържете гъбите и морковите.

Към тях добавете топеното сирене и разбъркайте, разредете с малко сок от ананаса. Овкусете с подправките. Оставете да се готви на бавен огън за 10-15 минути.

Към края добавете карамелизирания лук и нарязания ананас. Разбъркайте и след 5 минути свалете от котлона. Сервирайте ястието топло, като го гарнирате с пресни зелени подправки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар