Гриловани пилешки гърди с нектарини

18/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • оцет - 2 с.л. винен
  • масло - 1/2 пакетче
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • пипер
  • нектарини - 2 узрели, или праскови
  • червен лук - 1 глава
  • босилек - листа от пресен
  • пилешки гърди - 4 обезкостени, без кожа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете пилешките гърди от всички страни с масло, поръсете с черен пипер и сол и ги изпечете на скара или грил-тиган. Това е крехко месо и му е нужно около 6 минути от всяка страна.

В купа смесете нарязаните нектарини, зехтина, червения лук на полумесеци, босилека и оцета. Овкусете със сол и няколко капки лимонов сок.

Сервирайте готовите филета покрити със свежата салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар