Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Гриловани пилешки гърди с нектарини

Гриловани пилешки гърди с нектарини

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Гриловани пилешки гърди с нектарини1 / 2
18/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оцет - 2 с.л. винен
  • масло - 1/2 пакетче
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • пипер
  • нектарини - 2 узрели, или праскови
  • червен лук - 1 глава
  • босилек - листа от пресен
  • пилешки гърди - 4 обезкостени, без кожа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете пилешките гърди от всички страни с масло, поръсете с черен пипер и сол и ги изпечете на скара или грил-тиган. Това е крехко месо и му е нужно около 6 минути от всяка страна.

В купа смесете нарязаните нектарини, зехтина, червения лук на полумесеци, босилека и оцета. Овкусете със сол и няколко капки лимонов сок.

Сервирайте готовите филета покрити със свежата салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: