Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Домашни дюнери с телешко месо

Домашни дюнери с телешко месо

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Домашни дюнери с телешко месо
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Няма да погледнете други дюнери, опитате ли веднъж тези - страхотни са"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 пакетче
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • брашно - 2 чаши
  • телешко месо - 400 г (или свинско, пилешко)
  • домати - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • картофи - пържени
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • картофено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 10 г (пакетче) на прах
  • кимион - 1 ч.л.
  • лук - 2 с.л пържен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява и се пече с малко мазнина във фурна, като регулярно се разбърква. През това време се замесва тесто от брашното и смес от мая, вода, захар и сол.

То се разкъсва на топки с големината на яйце, които се разточват на тънка кора. Пекат се в леко намазнен тиган. След като се изпекат, се поставят под похлупак, за да омекнат.

Междувременно се прави сос от майонеза, кисело мляко, картофено пюре, кимион и чесън. Всичко се разбърква с тел и с него се мажат питките. Слагат се и от останалите продукти и се завива дюнер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: