Хрупкави мини вити банички

17/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 565
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л
  • сирене - около 150 г
  • масло - 120 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се смес от разбити яйца, сол, захар, олио и оцет. Към нея се налива вода и се бърка. Всичко се изсипва в брашното и се меси тесто.

Дава му се време да втаса за двадесетина минути, след което се дели на шест части. Те се покриват с разтопено масло и се разточват на тънка кора.

Покриват се с натрошено сирене и се завиват на фитил. Той се оформя като спирала. Всички спирали разполагаме в намаслена тава и отново ги напръскваме добре с мазнина.

Пъхваме баничките в загрята на 180 градуса фурна за около двадесети минути. Когато им се образува златиста коричка, ги вадим и ги напръскваме с вода. Завиваме ги с мокра кърпа, за да не са прекалено твърди.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
08.05.2016 22:55
Много апетитни тия банички с тоя нежен загар,
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв