Тракийско пиле фрикасе

16/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 869
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето, обезкостете и го нарежете на дребно. Отделете 800 мл от пилешкия бульон.

В дълбок тиган разтопете маслото, в което се запържват гъбите и брашното до получаването на хубав златист цвят. Налейте на тънка струя пилешкия бульон.

Бъркайте до получаването на гладка кашичка. В отделна купичка разбийте жълтъците с киселото мляко.

Смесете ги с кашата и добавете и месото. Оставете фрикасето да се готви на тих огън 15-20 минути. Малко преди да е готово добавете пресования чесън.

Поръсете с магданоз и черен пипер и поднесете. Може да добавите и лимон към ястието.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар