Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Миш Маш»Миш-маш със сметана, прошуто и пилешко месо

Миш-маш със сметана, прошуто и пилешко месо

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Миш-маш със сметана, прошуто и пилешко месо
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 - 3 бр. зелена и червена
  • домати - 2 по - меки
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • готварска сметана - 125 мл
  • пилешко месо - 100 - 150 г бяло
  • прошуто - 3 - 4 слайса
  • сирене - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете лука в сгорещеното масло. Разбъркайте и добавете нарязаните чушки. Обелете и нарежете на ситно доматите, добавете ги към сместа.

Прибавете щипка захар и разбъркайте. Добавете настъргания морков и оставете ястието да се готви на слаб котлон за 10-15 минути.

След това прибавете накъсаното месо и прошутото. Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и добавете яйцата и сиренето.

Бъркайте енергично, но внимателно. Накрая сипете сметаната и оставете миш маша да къкри още 10 минути. Поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: