Пастички Dulce de leche

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Пастички Dulce de leche
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10
"Приготвили сме ви тези невероятни сиропирани италиански пастички, които са истинско изкушение и са доста икономични"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 350 - 400 г
  • вода - 4 с.л
  • ванилова захар - 10 г
  • за тортата
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • захарен сироп - или сок от компот
  • мляко - 1 консерва Dulce de leche
  • орехи - 100 г смлени
  • шоколад - 50 г настърган
  • лимонова кора - от 1 лимон, настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите крема, трябва да разбиете сметаната и да я миксирате със съдържанието на консервата. Оставя се настрана.

За да получите блат, трябва да разбиете добре с миксер яйцата, двата вида захар и водата, а после към тази смес да прибавите брашното.

Разбъркайте добре и полученото тесто прехвърлете в тавичка. Пъхнете я в загрята на 180 градуса фурна и печете двадесетина минути.

Готовият блат трябва да се охлади. Нарежете го на две части и сложете първата в поднос. Сиропирайте с компот, а след това покрийте с крема, който направихте в началото.

След това се поставя и втория блат, а после сладкишът се разрязва. Така получените пастички покрийте отвсякъде с крем и поръсете с орехи, шоколадови стърготини, трохички от блат и лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: