Шоколадова торта с ягоди, банани и шоко криспи

17/01/2016
Русиана Михайловаот Русиана МихайловаПомощник Готвач 1x
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 500 г кристална
  • брашно - 500 г
  • вода - 6 с.л.
  • ягоди - 200 г
  • банани - 2 бр.
  • сметана - 500 мл течна, за разбиване
  • компот - 1 бр. само сока /или захарен сироп/
  • течен шоколад - 400 г
  • криспи - 50 г шоколадови (шоколадови дражета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата, водата и захарта, след което към полученото по малко добавяме брашното.

Бъркаме и тестото изсипваме в тава, като от тази смес излизат няколко блата. Печем ги на 200 градуса до готовност. След това оставяме блатовете да изстинат.

След това вземаме единия и го сиропираме със сок от компот. Намазваме го с течен шоколад и отгоре редим парченца банан. Същото правим и с другите блатове.

Последният обаче трябва да се намаже с шоколад и криспи. Тортата се декорира със сметана, като се използва шприц. Завършва се с ягоди.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар