Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Шоколадова торта с ягоди, банани и шоко криспи

Шоколадова торта с ягоди, банани и шоко криспи

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Шоколадова торта с ягоди, банани и шоко криспи
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 500 г кристална
  • брашно - 500 г
  • вода - 6 с.л.
  • ягоди - 200 г
  • банани - 2 бр.
  • сметана - 500 мл течна, за разбиване
  • компот - 1 бр. само сока /или захарен сироп/
  • течен шоколад - 400 г
  • криспи - 50 г шоколадови (шоколадови дражета)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата, водата и захарта, след което към полученото по малко добавяме брашното.

Бъркаме и тестото изсипваме в тава, като от тази смес излизат няколко блата. Печем ги на 200 градуса до готовност. След това оставяме блатовете да изстинат.

След това вземаме единия и го сиропираме със сок от компот. Намазваме го с течен шоколад и отгоре редим парченца банан. Същото правим и с другите блатове.

Последният обаче трябва да се намаже с шоколад и криспи. Тортата се декорира със сметана, като се използва шприц. Завършва се с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: