Мариновани крехки пържоли на скара

17/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, на вашето внимание предлагаме тези уникално крехки и сочни пържолки! ДА в и е вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 302
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пържоли - 1 кг свински
  • черен пипер - 10 г смлян
  • кимион - 10 г смлян
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 10 г брашно
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бира - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте месото внимателно и го поставете в дълбока купа.

Овкусете с кимион, черен пипер и останалите подправки. Налейте бирата и разбъркайте.

Приберете пържолите в хладилника и ги оставете на студено поне 3 часа. След това ги изпечете на леко намазнена скара до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
06.02.2016 20:17
Добра рецепта. Препоръчително е пържолите да са вратни (по са сочни и крехки). Вместо в купа сложете месото и подправките в найлонова торбичка и размачкайте.
За моя вкус кърито е излишно ....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!