Испански кюфтенца със сос

17/01/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо541
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л. картофено
  • мента - 3 листа
  • шафран - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кориандър - 2 с.л. смлян
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бисквити - 1 ч.ч. натрошени, солени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещена мазнина пържим брашното, докато промени цвета си. Размиваме го с 4 ч.ч. вода и добавяме подправките.

Слагаме скълцаните лук и чесън. Оставяме сместа да покъкри и бъркаме периодично.

В същото време се заемаме с приготвянето на кюфтенцата. Наситняваме лука и чесъна и ги смесваме с останалите указани продукти.

От добитата кайма вземаме малки части и оформяме кюфтенца, не по-големи от орех. Всички кюфтенца пускаме в соса и готвим яденето около 35 минути.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар