Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Испански кюфтенца в специален сос

Испански кюфтенца в специален сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Испански кюфтенца в специален сос
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л. картофено
  • мента - 3 листа
  • шафран - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кориандър - 2 с.л. смлян
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бисквити - 1 ч.ч. натрошени, солени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещена мазнина пържим брашното, докато промени цвета си. Размиваме го с 4 ч.ч. вода и добавяме подправките.

Слагаме скълцаните лук и чесън. Оставяме сместа да покъкри и бъркаме периодично.

В същото време се заемаме с приготвянето на кюфтенцата. Наситняваме лука и чесъна и ги смесваме с останалите указани продукти.

От добитата кайма вземаме малки части и оформяме кюфтенца, не по-големи от орех. Всички кюфтенца пускаме в соса и готвим яденето около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: