Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баничка с лапад и сирене

Баничка с лапад и сирене

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Баничка с лапад и сирене
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10
"Официалното настъпване на пролетта трябва да се отбележи задължително с вкусна баница с плънка от лапад"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • сирене - 200 г
  • лапад - 4 - 5 връзки
  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • яйца - 4 бр.
  • олио
  • бира - 60 мл
  • брашно - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се бланшира, скълцва и запържва за кратко в олио. Намаслява се тава и в нея се слагат две кори. Върху тях се разпределя по малко от лапада.

Следва ред от кори, върху който обаче се троши сирене. Всички продукти се редуват по същия начин до тяхното изчерпване. След това баницата се поръсва с олио и се нарязва.

Залива се със смес от разбити яйца, кисело мляко с погасена в него сода, бира и брашно. Пече се в загрята фурна около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглеждат страхотно! Ще ги пробвам!
30.03.2016 00:06
1