Заешка яхния

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
02/04/2011
"Ароматна яхния с крехко заешко месце, която сгрява душата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции10
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо21 605
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - около 1, 2 кг
  • моркови - 2 броя за маринатата
  • целина - 1/2 глава за маринатата
  • лук - 1 глава за маринатата
  • дафинов лист - 2 броя за маринатата
  • черен пипер - 15 зърна за маринатата
  • карамфил - 2 цветчета за маринатата
  • вино - 1/2 ч.ч. за маринатата
  • оцет - 1/4 ч.ч. за маринатата
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • лук - 5 глави
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • чушки - 3 - 4 пиперки
  • домати - 4 - 5 броя, обелени
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне на Заешка яхния

Пригответе марината от сварени моркови, лук, целина, 2 дафинови листа, 1/2 ч.ч. вино, 1/4 ч.ч. оцет, зърна черен пипер и карамфил и накиснете заешкото месо за едно денонощие предварително. Отцедете на другия ден и го нарежете на порции.

Изпържете заешкото в олио и го извадете. В същата мазнина запържете нарязания на полумесеци лук и настърганите на едро ренде моркови и целина. Когато зеленчуците поомекнат, прибавете 3-4 пиперки, нарязани на дребно. Посолете и поръсете с червен пипер. Накрая добавете и нарязаните на ситно белени домати. Щом сосът от доматите поизври, долейте с 2 ч.ч. гореща вода.

Размийте брашното с малко вода и го добавете към яхнията след около 20 минути. Изсипете заешкото, обелените скилидки чесън и наситнения магданоз. Оставете ястието да се задуши под капак за 1 и 1/2 часа.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 12 гласували
5 3
4 3
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с