Винен кебап със свинско месо

17/01/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"С хубаво вино, хубав кебап става са казали майсторите. И да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
50 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 854
  • Преглеждания за месеца6320
  • Преглеждания за седмицата308
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена50

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • дафинов лист - 1 лист
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 ч.ч. сварен, с масло
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Надребняваме месото, лука и праза. След това ги задушаваме в мазнина, докато поомекнат. Наливаме 1 ч.ч. вода и оставяме яденето да къкри на огъня, докато месото се посготви.

Добавят се брашното, разтворено в доматено пюре, виното. Поръсва се с подправки и гозбата се оставя на огъня, докато се сготви напълно.

Поднася се към сварен ориз, смесен с масло. Аранжира се с магданоз.
подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petia Hristova
Petia Hristova
11.02.2017 19:49
Много вкусен ми се получи!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв