Козунак с локум и стафиди

16/01/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"За вкусен козунак си трябват качествени продукти, неуморни ръце и мераклийско сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 207
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и захарта се бъркат докато се разтвори захарта. Към тях се добавят леко разбитите яйца, маслото, кората от портокала, ванилията, рома, солта, брашното и най от горе маята.

Месим до меко тесто и оставяме да втаса покрито.Разделяме тестото на 2 или на 3 части. Всяка част разделяме на още 3, от които правим шнурчета. Намазваме всяко шнурче допълнително с олио.

Изплитаме плитка, като на единия шнур добавяме локума, на втория шнур добавяме стафидите, а третия оставаме чист. Плетем плитка, която поставяме в намазнена, набрашнена тава. Оставяме да втасат повторно.

Втасалите козунаци мажем с жълтък и поръсваме със захар. Пекат се на загрята фурна до 180 градуса за 20 мин или до златисто.

Забележки:Яйцата и млякото да са на стайна температура!

Да се има предвид, че това е сладко тесто, което втасва малко по-бавно! Ако се оставят в печка да втасват, фурната да е загрята най- много до 50 градуса!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар