Ориз със свинско и джоджен

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Ориз със свинско и джоджен
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
26/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Страхотен печен ориз със свиснко и ароматни подправки - вечерята е готова"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • ориз - 500 г
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязна на парчета. Лукът се нарязва се слага в тавата, в която ще се пече.

Задушава се с месото, малко олио и вода, като когато мекото и лукът са задушени се прибава измития ориз, сол, черен пипер и джоджен.

Разбърква се и се залива с вода.

Оризът се пече на 200 градуса на фурна с вентилатор, 150 - 180 градуса на фурна без вентилатор.

Оризът със свинско и джоджен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
А бе ясно, щом изми месото ....
16.02.2016 21:42
4