Задушени пилешки дробчета

04/04/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Брей само какви имена им измислят на тези мезета за бира!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 578
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата в млякото, след което ги отцедете. Задушете в част от мазнината нарязания на филийки лук до омекване. Прибавете нарязаните дробчета, оваляни в брашното и разбъркайте добре.

Чушките нарежете на тънки ленти, а доматите настържете на ренде. Задушете в останалата мазнина пиперките, доматите и червения пипер.

Прибавете ги към дробчетата и залейте с малко гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и задушавайте на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мики
Мики
30.09.2012 08:09
Пил. дрочета с мляко?!?! Не бих казала.... Че и брашно, без тези две съставки си стават класически пилешки дробчета...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв