Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена Торта»Немска медена торта с бадеми

Немска медена торта с бадеми

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Немска медена торта с бадеми
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Не докосвайте нашата немска медена торта с бадеми - войни са започвани и за по-малко! Но може да си запишете рецептата за нея"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л. сол
  • масло - 125 г меко краве
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр. (или 3, ако са по - малки)
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • мед - светъл 130 гр.
  • бадеми - шепа филирани
  • За крема
  • захар - 50 г
  • нишесте - царевично 2 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 125 мл.
  • бадемова есенция - 1 ч.л.
  • сметана - 80 мл пълномаслена
  • пудра захар - за поръсване на готовата торта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Форма с диаметър 20 см се намазва с масло и се застила с хартия за печене. В купа смесете брашното с бакпулвера и солта.

Отделно разбийте захарта с маслото до побеляване. С непрекъснато разбиване добавете едно по еднo яйцата и ваниловата есенция.

Прибавете и 1/3 от брашното, както и 2 с.л. мляко. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Останалото брашно и мляко се добавят на два пъти.

Изсипете сместа във формата и отгоре разпределете равномерно меда. Върху него плътно наредете бадемите.

Печете блата 40-50 минути, като проверявате готовността му с клечка за зъби. Извадете и го оставете да изстине. Следва приготвянето на крема. За целта разбийте до получаването на хомогенна смес жълтъците, със захарта и нишестето.

На няколко пъти се прибавя и млякото. Варете до сгъстяване на слаб огън, като непрекъснато бъркате. Прибавете ваниловата есенция. Преместете сместа в чист съд и я оставете да се охлади.

Разбийте сметаната на твърда пяна. Смесете я с охладения крем. Нарежете хоризонтално на две части изстиналия блат. Намажете долния блат с крема и отгоре сложете другия блат (с бадемите).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: