Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна торта Снежна целувка

Новогодишна торта Снежна целувка

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Новогодишна торта Снежна целувка
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Тази торта е толкова завладяващо вкусна, че ще се наложи да отбележим Нова година поне четири-пет пъти"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. бели квадратни
  • крема сирене - 500 г или маскарпоне
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • пудра захар - 300 г
  • кокосови стърготини - 30 г
  • ананас - 1 консерва
  • нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема, като за целта разбийте с миксер сметаната и пудрата захар.

Прибавете на малки части сиренето, като продължавате да разбивате до получаването на гладка смес. Сипете и кокосовите стърготини.

Сокът от консервата ананас се отцежда в малка купичка, а част от ананасите се оформят на звезди с помощта на нож.

Нарежете блатовете на ленти, които се високи колкото е и височината на ринг от форма за кекс. Рингът се слага в средата на поднос за торта.

Сиропирайте първите три парчета блат със сиропа от ананаса. Поставете ги плътно по вътрешната страна на ринга. С шпатула вземете от крема и намажете блатовете равномерно.

Дебелината на крема трябва да бъде равна на дебелината на блатовете. След това продължавайте, докато стигнете до средата. Намажете тортата и отгоре, като кремът трябва да се заглади много добре.

Махнете ринга и намажете и стените на тортата. Отгоре наредете звездичките от ананаса и украсете със зърна нар. Сложете да стегне в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: