Консервиране на печени чушки

17/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Всяка себеуважаваща се домакиня трябва да има печени чушки в килера"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 971
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг. зелени и червени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате чушките и ги почиствате от семената и дръжките.Печете ги от всички страни до готовност.

Белите ги и ги посолявате добре. Трябда да са ви солени като опитате.

Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан от 800 мл. за побират около 10 бр чушки. Но все пак зависи от тяхната големина.

Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата.

Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа.

Съхранявате на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар