Баница с коприва и точени кори

17/01/2016
Мариела Христоваот Мариела ХристоваПомощник Готвач 1x
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата и солта се замесва гладко тесто, което се разделя на две равни части.

Разточват се два кръга, които се намазват с олио, покриват се с влажна кърпа и се оставят да престоят 10-15 минути. От тях се разточват големи кори, които като позасъхнат се нарязват на листове, колкото е голяма тавата.

Копривата се задушава, след което се смесва с натрошеното сирене и киселото мляко. В намаслена тава се нареждат най-отдолу 2 кори, поръсват се с олио и се слага от плънката и така се реди последователно като най-отгоре се завършва с 2-3 цели кори.

Баницата се поръсва с останалото олио и се изпича при умерена температура на 150 градуса. След изпичането се напръсква със студена вода и се покрива с кърпа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар