Пълнен лук с оризова плънка

17/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода слагаме обелените глави лук цели за около 25 минути. Оставяме да се охладят и внимателно премахваме сърцевината, като трябва да останат 3-4 пласта, които да образуват купичка.

Сърцевината режем на дребно и запържваме до златисто. Отделяме го на страни, а в същата мазнина слагаме ориза, лещата, куркумата, бахар, канела и щипка сол и черен пипер. Добавяме бульона и готвим до изпаряването му, като внимаваме да не се разкашка ориза.

На дъното на лучените купички слагаме малко от пържения лук, смесен с леко запечените и начукани бадеми. Добавяме от плънката с ориза и повтаряме процедурата.

В намазнена тава подреждаме готовите "купички", поръсваме със захарта и оцета, покриваме с фолио и печем на умерена фурна за 25 минути, като последните 5 минути печем без фолио.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар