Ароматна целина с гъби и ечемик

18/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете целината и я поставете в средата на двоен лист фолио.
Разтрийте от всички страни със зехтин, морска сол и черен пипер, сложете клончетата мащерка и 6 дафинови листа отгоре, а след това 4 цели скилидки чесън, нарязани на филийки.

Обгърнете целината с фолиото, като оставите малък отвор в горната част. Поставете маслото в горната част на целината, така че да се топи надолу и около него, и покрийте. Пече се на 190 градуса за около 2 часа или докато омекне.

Перленият ечемик сгответе според указанията на опаковката.

Обелете и нарежете ситно лука и остатъка от чесъна. Запържете за десетина минути, докато омекнат.

Добавете към тях нарязаните на ситно гъби и гответе 20 минути до златисто. Добавете 200 мл вряла вода, дафинов лист и кубчето бульон и гответе до изпаряване на течността.

В края добавете горчицата и сметаната и оставете да къкри още 5 минути.

Готовата целина нарязваме на филии и гарнираме с гъбите и перлен ечемик, полети със соса от целината.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар