Пиле в тесто с ароматно масло

17/01/2016
Ваня  Величковаот Ваня ВеличковаПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите ароматното масло поставете манатарките в малка купа, покрийте с вряща вода и ги оставете да киснат в продължение на 5 до 10 минути.

Междувременно ситно нарежете чесъна и пачия крак на едри парчета и ги запържете заедно с мащерката за десетина минути до златисто.

Добавете манатарките и гответе още десетина минути. Готовата смес оставяме да се охлади, след което поръсваме с магданоз и омесваме с маслото.

Поставете брашното в купа, след което постепенно долейте 1.2 литра студена вода, като се разбърква непрекъснато, докато докато се получи еластично тесто.

Внимателно повдигнете и бутнете с пръсти или лъжица между пилешките гърди и кожата от двете страни на пилето, за да се създаде кухина, в която след това щедро намазваме с ароматното масло.

Разточете тестото на правоъгълник - около 30 сантиметра в диаметър и дебелина 1 сантиметър. Покрийте пилето изцяло, за да не могат да излизат соковете му.

Поставете в тава и печете на 180 градуса около 2 часа. Охладете и премахнете тестото. Сервира се със задушени зеленчуци и много студена бира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар