Сьомга в сол с домашна майонеза

18/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и подсушена сьомга пълним с нарязаните лимони, магданоз и лук.

Смесете каменна сол, яйцата и 250 мл вода в голяма купа, след това равномерно разпределете една трета от солта върху голяма тава за печене, като в средата трябва да се направи лека вдлъбнатина за рибата.

Поставете сьомгата в тавата и покрийте равномерно със сместа от всички страни. Печем на 200 градуса за 40-50 минути.

Домашната майонеза правим по следния начин. Поставете яйчния жълтък и горчица в купа и пасираме. Олиото добавяме на тънка струва. Когато майонезата се разбие, добавяме наситнен босилек и пасираме още няколко пъти. Добавяме няколко капки лимонов сок и сол на вкус.

Готовата сьомга оставяме да се охлади за около 20 минути, а след това с върха на ножа правим внимателно разрез в солта, като внимаваме да не разрежем рибата. Преместваме я в чиния за сервиране и поднасяме с прясна майонеза!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар