Шоколадов кейк Червено кадифе с малини

17/01/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Прилича на торта, по-вкусно е от торта, но е кейк - що е то?"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 372
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете лимоновия сок към млякото. Оставете го настрана за 10 минути. В подходяща купа смесете брашното с какаото и захарта. След това разбийте добре яйцата, прибавете олиото, млякото, боята и ванилията.

С непрекъснато бъркане прибавете към тази смес сухите съставки. Угасете содата към оцета и също я прибавете към сместа. Разбъркайте и изсипете сместа в кексова форма.

Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Оставете да се охлади. Междувременно пригответе глазурата, като загреете сместа и прибавете към нея шоколада.

Бъркайте до разтопяване на шоколада и залейте кейка. Поставете го в подходяща чиния, а в средата украсете с малини и сметана. Поръсете с настърган бял шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!