Картофи с кренвирши и кашкавал на фурна

17/01/2016
"Вкусно, непретенциозно и бързо - време ли е за хапване?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 438
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • кренвирши - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите. Сложете ги в плитка тавичка със средна големина.

Подправете ги със сол, черен и червен пипер. Объркайте ги добре и ги полейте със зехтин. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна.

Нарежете кренвиршите на кръгчета и ги разпредете върху картофите. Запечете ги само на горен реотан.

Извадете тавата и поръсете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Поръсете с чубрица и допечете до златист цвят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар