Класически винен кебап

17/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"От класическия винен кебап задължително се хапват поне по две порции - защото е страхотен "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 026
  • Преглеждания за месеца2351
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото.

Готви се до редуцирането на водата. Прибавят се червен пипер, разреденото доматено пюре и половината вино.

Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с малко горещ бульон или вода. Щом омекне месото, се слагат останалото вино, дафиновият лист, зърната пипер и запърженото в маслото брашно.

Тенджерата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се готви до готовността на месото.

Сервира се със ориз, задушен в масло.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Татьяна Балова
Точно това ще сготвя днес!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв