Торта от бутер тесто

17/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции9-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 281
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 800 гр.
  • сливи - сушени 150 гр.
  • орехи - 150 гр.
  • захар - 1, 5 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 500 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Казаха ми, че оригиналното име на тортата е Манастирска изба, но не видях връзка и реших нещо по-подсказващо да напиша.

След като тестото отпусне се реже на ленти с ширина 5-6 см. и дължината е тази на ширината на самите кори. Аз работих с 2 пакета от по 400 гр. Излязоха ми 16 ленти, така тортата ми беше на три реда по четири ленти.

Да се върнем на рецептата. Орехите ако не са изпечени се изпичат и натрошават, сливите се накисват във вряла вода и се обезкостяват и накълцват. С половин чаша захар омесваме орехите и сливите. Това ще бъде плънката на лентичките. Слагате по дължината им и ги прищипвате отгоре. Така ги редите с малко разстояние в тавички и ги печете на предварително загрята фурна на около 210 градуса. Ще се разтворят, но това не пречи. След това ги чакате да изстинат.

През това време със 1 чаша захар разбивате сметаната. В подходящ съд или направо на стойка за торти редите ред ленти, ред сметана, а накрая и от страни.

Така тортата се прибира в хладилник и трябва да престои една нощ.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар