Печено свинско с гъби и праз лук

17/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Още един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко свинско, гъбки и подправки."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 782
  • Преглеждания за месеца1996
  • Преглеждания за седмицата305
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на хапки и заедно с олиото ги сипвате в алуминиева тава(тепсия). Тези съдове ще направят ястието много по-вкусно, защото ще се запече, а в модерните съдове с незалепващо покритие няма да има точно този препечен вкус, който прави манджата вкусна.

Слагате тавата с загрята на 200 градуса фурна да се задуши месото. Щом започне да се зачервява сипете нарязания на кръгчета праз лук и разбъркайте добре. Гответе до омекване на лука и подправете с черен пипер.

Добавете нарязаните на филийки гъби, отново разбъркайте и печете до готовност на гъбите. След като те омекнат и започнат да се запържват добавете зелените подправки нарязани на ситно, сол на вкус и поръсете с червен пипер.

Допечете за още 5 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Енчо
Енчо
28.10.2017 00:27
Супер стана,без копър...Нахранихме се както казват по народному - "Като попско дете на задушница" - много вкусно!
0
0
Лили
Лили
04.02.2016 19:46
Много хубава рецепта, но е по-добре да задушите гъбите предварително. И копърът наистина не подхожда, иначе е много вкусно :)
6
1
никназ
никназ
22.01.2016 20:34
Хубава и автентична рустикална рецепта - вкусно, но копъра неподхожда на свинското и праза, магданоза е достатъчен и за предпочитане е врат който е по-сочен и по-крехък от бута.
11
0

Виж всички коментари или напиши такъв