Паниран карфиол

17/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Липсва му само чаша студена бира!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 667
  • Преглеждания за месеца6360
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • карфиол - 800 гр. на розички
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене 200 мл.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола в подсолена вряща вода за 7 мин. Отцедете го.

Разбийте яйцата с брашното и малко сол. Сгорещете мазнината в дълбок тиган.

Панирайте розичките карфиол в яйцата и брашното и ги изпържете от всички страни до златисто.

Отцедете на кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Биляна
Биляна
17.03.2016 17:18
аз също добавям черен пипер, а също и 2- 3 с. л. бира
2
0
Adelina Georgieva
Adelina Georgieva
03.03.2016 15:03
Аз добавям в панировката и малко черен пипер. Това е въпрос на вкус.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв