Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна торта от сушени плодове

Новогодишна торта от сушени плодове

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Новогодишна торта от сушени плодове
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Без десерт и то вкусен, Новата година няма да е весела, затова пригответе лесна Новогодишна торта от сушени плодове"

Необходими Продукти

  • сушени плодове - 350 гр.
  • орехови ядки - 60 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 6 супени лъжици
  • брашно - 6 супени лъжици
  • бакпулвер - 1/2 чаена лъжица
  • портокалова кора - 1/2 чаена лъжица
  • ванилова есенция - 2 капки
  • ром - 20 мл.
  • заквасена сметана - 500 гр. или Маскарпоне
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • пудра захар - 100 гр.
  • захарни фигурки - и плодове за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сушените плодове изберете микс от плодове - стафиди, червени боровинки, сини сливи без костилка, фурми без костилка, смокини, папая, манго.

Сушените сини сливи, фурми, манго, папая и смокини се нарязват на малки парченца и се смесват с натрошените орехови ядки и по-дребните сушени плодове.

Разбиват се яйцата, брашното, захарта, бакпулвера, кората от портокала и ванилията. Разбива се добре до гладко. Добавят се плодовете и всичко се разбърква добре.

Поставя се в намазнена кръгла форма и се пече в предварително загрята на фурна (180 градуса) за 35 минути.

Извадете и охладете напълно върху решетка. Разрешете блата на два по-малки хоризонтални блата.

Смесете рома със 50 мл. студена вода. Разбийте сметаната с пудрата захар до гладък крем. Ако предпочитате втория крем, първо разбийте добре сметаната и пудрата захар, а части добавете крем сиренето и разбийте добре.

Сглобете тортата като сложите долния блат на поднос. Сиропирайте с половинката сироп и намажете с половината крем. Поставете втория блат и сиропирате и мажете с крем отново.

Украсете тортата със захарни фигури и нарязани на дребно сушени плодове.

Оставете сладкиша да престои поне три часа на хладно преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: