Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Пица с пълнеж от маслини и патладжан

Пица с пълнеж от маслини и патладжан

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пица с пълнеж от маслини и патладжан
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ако искате наистина да изненадате всички, то пригответе пицата отначало- докрай - не ползвайте готово тесто"

Необходими Продукти

  • вода - хладка 1 чаена чаша
  • мая - прясна 1/3 кубче
  • олио - 1 супена лъжица
  • сол - 1 чаена лъж.
  • захар - 1 каф.лъж.
  • оцет - няколко капки
  • царевично брашно - фино 1 супена лъжица
  • пшенично брашно - бяло, колкото е необходимо
  • Продукти за пълнежа
  • патладжани - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • маслини - без костилки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • розмарин - сух 1 щипка
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • лютеница - 3 супени лъжици
  • прясно яйце - 1 брой
  • яйца - 1 прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от продуктите и оставяме на топло да втаса.

Плънката за пицата приготвяме, като белим патладжана, нарязваме, посоляваме и заливаме с вода да се отдели горчивия сок. Нарязваме 1 глава лук.

Отцеждаме патладжана от водата, измиваме и заедно с лука задушаваме в зехтин и малко вода до омекване. Прибавяме маслини, черен пипер, сол, лют червен пипер, розмарин и оставяме плънката да се охлади.

Втасалото тесто разделяме на 3 топки и разточваме леко от всяка кръгла кора. Намазваме всяка половина с по 1 суп. лъж. лютеница, като оставяме по ръба около 1 или 2 см. Слагаме от плънката, намазваме ръбчето с яйце и прегъваме.

Притискаме ръбчетата, за да се слепнат и да не изтече плънката при печене. Намазваме отгоре всяка пица с разбито яйце.

Печем до готовност на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: