Пандишпанов чийзкейк с череши

17/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач231324101
"Меко съвършенство с плодов аромат и неустоим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло - меко 175 гр.
  • брашно - с набухвател 200 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 гр.
  • бадеми - 50 гр. смлени
  • кисело мляко - пълномаслено 75 гр.
  • сол - щипка
  • ванилов екстракт - 2 ч.л.
  • череши - 250 гр. почистени от дръжки и костилки
  • бадеми - филирани 1 шепа
  • За чийзкейка
  • крема сирене - пълномаслено 200 гр.
  • захар - 25 гр.
  • яйца - голямо 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Покрийте с хартия за печене кексова форма с ринг (26 см). Смесват се продуктите за чийзкейка с купичка и ги се разбъркват, за да се смесят.

Маслото, захарта, брашното, яйцата, смлените бадеми, киселото мляко, ванилията и шипка сол се слагат в голяма купа. Разбива се всичко заедно до гладка смес. Сипва се половината смес за сладкиша във формата и се поръсват отгоре половината череши.

Слага се по една лъжичка тук там между черешите от сместа за чийзкейк, така, че да остане половината. Покрива се внимателно с останалото тесто без да се разместват черешите и крема. Поръсват се останалите череши и чийзкейка и се ръси с филираните бадеми.

Пече се за 50 мин. до 1 час, докато забодена клечка в сладкиша излезе суха.

Охлажда се за 20 мин. във формата.

Вкусен е както топъл, така и студен.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар