Желирано месо от яребица

24/03/2016
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 милилитра преварена охладена вода и се оставя да набъбне. След това се прецежда и се загрява на водна баня. Бульонът се загрява, без да кипва, и се добавя желатинът при непрекъснато бъркане. Добавя се солта.

Яребицата се почиства, сварява се и се обезкостява. Месото се нарязва на парченца и се охлажда. Яйцата и морковът се сваряват. Яйцата се обелват и се нарязват на филийки или резени, морковът се нарязва на ивици или кръгчета.

Желето се излива във форма и се оставя в хладилника за 1 час. Получава се слой върху стените на съда с дебелина около сантиметър и половина. Останалото желе се излива и се оставя настрана.

Стените и дъното на съда се украсяват с грах, моркови и яйца, между тях се слагат парченца месо. Залива се с още малко желе и се оставя за 1 час в хладилника. Отгоре се слагат останалите моркови, яйца, грах и месо.

Поръсват се с листенца магданоз и се заливат с останалото желе. Оставя се в хладилника за 5-6 часа да се стегне. Преди сервиране формата се топва в топла вода, разтърсва се леко и се обръща върху плато или дълбока голяма чиния.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар