Дива гъска в марината

07/03/2016
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене300 мин.
Общо325 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Добавят се солта, нарязаният на ситно магданоз, бялото вино и всичко се загрява до кипване. Сместа се излива в тава и отгоре се слага гъската. Покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 4 часа, докато месото омекне напълно.

Гъската се вади, сосът от печенето се излива и се оставя настрана. Зеленчуците се пасират и се смесват със соса от печенето. Охлажда се така, че да може да се отстрани излишната мазнина, която застива отгоре.

Добавя се червеното вино и сосът се загрява до кипване, след което се сваля от котлона и се добавя конякът. Гъската се сервира, като се полива със соса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар