Вкусен тутманик без месене

18/01/2016
Мариела Христоваот Мариела ХристоваПомощник Готвач 1x
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 960
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • вода - 250 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Содата се разбива с киселото мляко. В топла вода се разтваря маята, като се добавя захарта и 4 с.л. от брашното, след което се оставя да шупне.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко, солта и олиото. В голяма тава слагам брашното, като по средата правя кладенче, в което изсипвам всички разтворени и разбити до момента продукти.

Всичко разбърквам до получаване на гъсто тесто и покривам тавата с кърпа, за да втаса тестото.

В друга намаслена тава изсипвам последователно половината от тестото, поръсвам с натрошено сирене, напръсквам с малко олио и отгоре изсипвам другото тесто, като пак се напръсква с олио.

Пече се във фурна на 180 градуса около 40-50 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар