Плодов чийзкейк Ментова свежест

18/01/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • за пълнежа
  • крема сирене - 300 г аерирана млечна крема
  • сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 3 бр.
  • плодове - 250 г/малини, къпини, ягоди
  • сладко от ягоди - 2 - 3 с.л. или малини
  • сок от компот - 200 мл/от бели череши или круши/
  • ментов ликьор - 50 мл
  • за декорация
  • сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пухкав крем. Прибавете захарта и продължете да разбивате. Добавете олиото, млякото и накрая брашното. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Във форма /24см/ застелете хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180градуса за около 20 минути. Оставете блата да се охлади.

Единият желатин се накисва в малко студена вода, докато набъбне. В купа смесете компота и ликьора. Към тях прибавете разтопения на водна баня желатин.

В тавичка, застлана със свежо фолио, изсипете смета и оставете в хладилника да се желира.

Сметаната се разбива с пудрата захар. Към нея прибавете аериранта крема, разтопения шоколад и желатина (2 бр.), приготвени според указанието. Разбъркайте добре.

Изсипете 1/4 от сместа в застлана със свежо фолио купа (24 см). Поръсете с част от плодовете и нарязаното на кубчета ментово желе. Сипете пак от крема, пак плодове и желе и т.н., като завършите с крем.

Поставете купата в хладилника за 5-6часа. Блатът се поставя в подходящ поднос. Намажете го със сладко и върху него обърнете желирания крем от купата. Украсете кейка с разбитата сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар