Пиле върху морска сол

18/01/2016
"Семпло и невероятно вкусно - на вас оставяме да си изберете гарнитурата "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 366
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. пилешки бутчета или крилца
  • морска сол
  • соев сос
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се разполовява, без да се разделят половинките, овкусява се със соев сос и къри.

В дълбока тава се изсипва морска сол, докато покрие напълно дъното. Отгоре се поставя пилето.

Пече се в предварително загрята фурна, докато пилето придобие приятна златиста коричка.

/По същият начин се приготвят и бутчетата или крилцата – овкусяват се, пекат се върху морска сол/.

Полезното при тази рецепта е, че след изпичането излишните мазнини се отделят и попиват от морската сол.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Viktoria
Viktoria
01.02.2017 23:32
Лесна рецепта и изключително вкусна.Наподобява пиле на грил. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв